

En gammal vän till mig som tyvärr flyttade till Stockholm för några år sen bjöd mig på ett supergott bröd en gång.. Namnet är klockrent.. Tog givetvis receptet. Dom är jättelätta att baka och väldigt uppskattade hos dom som får (hinner få) sig en smakbit :)) Självklart använder jag
ekologiskt så långt det går ;)
ekologiskt så långt det går ;)
5 dl ljummet vatten (37 grader)
1 dl mjölk
1/2 pkt. jäst (blå för matbröd)
2 tsk salt
1 msk honung
12,5 dl vetemjöl (blanda upp med vetemjöl special om du vill)
- Lös upp jästen i degvätskan och blanda snabbt ihop med resten av ingredienserna. Strö över lite mjöl. Jäs i 1-1,5 tim. övertäckt med plastfilm och ev. en kökshandduk
- Tippa ut degen på lite mjöl, knåda inte. Dela på längden i 2 lika delar, skär trekanter.
- Lägg på bakplåtspapper på plåtar, grädda ca. 10 min i mitten av ugnen 240-250 grader. Ibland penslar jag med lite vatten och strör på flingsalt innan jag gräddar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar