2011-04-22

Lingonrutor..

200 grader, 18 st.

4,5 dl mjöl
1,5 dl socker
1 msk bakpulver
150 g. smör
1 ekologiskt ägg
2dl lingonsylt

Topping:
1,5 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g. smör

Blanda mjöl, socker och bakpulver. Finfördela fettet i mjölblandningen. Tillsätt ägget, blanda ihop med händerna till en smidig deg. Tryck ut degen i en smord, bröad långpanna modell mindre ca.20x30 cm. Bred över lingonsylten.

Blanda havregryn, socker och vaniljsocker. Smält fettet och häll det över grynblandningen. Rör ihop väl. Bred försiktigt ut toppingen över sylten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 20 min. 200 grader. Låt svalna..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar